360 graden video laten maken

Onze expertise in 360° Video Productie

U wilt een 360 graden video laten maken en bent opzoek naar een ervaren partij die u kunt ondersteunen en adviseren bij de ontwikkeling van de 360 graden video. VRLAND is sinds 2014 volledig gericht op het produceren van 360 graden video’s. Inmiddels zijn wij een van de marktleiders op het gebied van 360 graden video. Doordat wij beschikken over high-end 360° camera’s en de nodige expertise, kloppen naast rechtstreekse klanten ook vaak professionele videoproductie bedrijven bij ons aan als het gaat om 360° video productie.

Voordelen van 360 graden video

Vertrouwen

Een 360 graden video vergroot het vertrouwen bij de kijker!

Betrokkenheid

Potentiële klanten voelen zichzelf meer betrokken bij uw bedrijf!

Engagement

360 graden video zorgt voor meer engagement dan normale video!

Unieke ervaring

Een 360 graden video is geschikt voor desktop, mobiel en vrbril!

360 graden video projecten

De Tweede Kamer, Formule 1 en het Wittekruis, we did it all in 360°

Een 360 graden video laten maken?

Op zoek naar een gespecialiseerde partner voor 360 graden drone opnames? Bij VRLAND maken we gebruik van de nieuwste 360° VR-camera’s en technieken om professionele 360-graden luchtopnames te creëren.

Unieke 360° drone bewegende opnames

Door middel van onze 360 graden RC-camera car kunnen wij unieke bewegende 360 graden opnames maken. Onze operators kunnen de RC-wagen op afstand besturen zonder zelf in beeld te staan. 

Voorbeelden van 360 graden video

Onze professionele

360 Graden Camera's

Insta360 ONE RS 1-inch
Professionele Insta360 Pro2 camera

Bij VRLAND zijn we er trots op dat we beschikken over de absolute top in professionele 360 graden camera’s waaronder de Insta360 Pro2 en de Insta360 Titan. Deze 360° camera’s behoren tot de meest geavanceerde en krachtige apparaten die momenteel beschikbaar zijn voor 360 graden videoproductie.

De beste 360° camera due er is

Bespreek de mogelijkheden

De impact van 360 graden video!

Onze 360 graden video’s zorgen voor impact, een blijvende indruk en bieden kijkers de unieke kans om virtueel aanwezig te zijn op plaatsen waar ze fysiek niet kunnen zijn. Maar wat maakt dit nog indrukwekkender? Het vermogen om vrij rond te kijken op die locatie! Dit levert een opwindende, interactieve ervaring op die de betrokkenheid van kijkers vergroot en de conversieratio verhoogt.

Met onze geavanceerde 360 graden video’s brengen we uw boodschap tot leven en bieden we een onvergetelijke ervaring die uw doelgroep in beweging zet. Ontdek de kracht van 360 graden video’s en transformeer uw online aanwezigheid vandaag nog!

De impact van 360 graden video

Monoscopisch of stereoscopisch

Monoscopische (2D) of stereoscopische (3D) 360 graden beelden

Met onze professionele 360 graden camera’s kunnen wij zowel monoscopische als stereoscopische 360 graden opnames maken. Wilt u weten wat het verschil is tussen deze twee vormen van 360 graden video kijk dan bij veelgestelde vragen.

Monoscopisch stereoscopische 360 beelden

Veelgestelde vragen over 360 graden video

1Wat is een 360 graden video?

Een 360 graden video is een interactieve vorm video waarbij het voor de kijker mogelijk is om zelf te bepalen waar hij of zij naar toe wilt kijken, in plaats van verplicht naar een bepaald punt te kijken. Je kunt dus volledig 360 graden in het rond kijken.  Omdat de kijker zelf kunt bepalen waar hij of zij naar kijkt ontstaat er interactie. Ook kan de kijker door middel van een VRbril (virtual reality bril) midden in de video terecht komen. Inmiddels worden 360 graden video’s volledig ondersteunt door Youtube en Facebook.

In het blog artikel 'Wat is een 360 graden video?' gaan wij nog meer de diepte in over deze unieke vorm van video.

2Wat kost het om een 360 graden video te laten maken?

Als je eraan denkt om een 360 graden video te laten maken, is een van de vragen die bij je opkomt vaak wat kost het om een 360 graden video te laten maken? Voor ons als 360 graden productie bedrijf is het lastig om hier direct een antwoord op te geven.

De kosten van een 360 graden video zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. En natuurlijk zit er ook een verschil tarief. Voor een professional met veel ervaring betaal je vaak een hoger tarief dan voor iemand die op hobbymatig te werk gaat. Daarnaast lopen de kosten al snel op als er meerdere professionals nodig zijn, een geluidsman, iemand voor het licht, een regisseur etc.

Bij VRLAND werken wij met een groot netwerk aan professionals hierdoor kunnen wij al snel voor elk budget een invulling geven. Wil je meer informatie weten over onze tarieven bekijk dan hier het overzicht van de tarieven die wij hanteren.

3Kan iedereen een 360 graden video bekijken?

Iedereen die beschikt over een mobiele telefoon, desktop, tablet of VRbril kan een 360 graden video bekijken. Voor het beste resultaat bekijk je de 360 graden video met een VRbril (virtual reality bril) of Google cardboard (Dat is een kartonnen vrbril waar je je telefoon in kunt plaatsen). Het toffe is dat je door middel van zo'n VRbril  zelf ineens midden in de video staat. Bekijk je de 360 graden video op een desktop, tablet of mobiel dan kun je wel zelf bepalen waar je naar toe kijkt maar is de intense beleving minder dan dat je zelf midden in de video staat. Verschillende platformen als Youtube, Vimeo en Facebook ondersteunen 360 graden video.  

4Wat is het verschil tussen monoscopische en stereoscopische 360 graden opnames?

Bij VRLAND kunnen wij monoscopische (2D) maar ook stereoscopische (3D) 360 graden opnames maken voor onze klanten. Maar wat is eigenlijk het verschil? 

Waarschijnlijk heeft u wel is eerder een 360 graden video voorbij zien komen. Een grote kans dat deze 360 graden video een monoscopische 360 graden video is geweest. Het is namelijk zo dat het grootste deel van alle 360 graden video's monoscopische beelden zijn. Op dit moment kunnen de meeste 360 graden camera's enkel monoscopische beelden opnemen. Enkele 360 graden camera's zijn er wel toe instaat om stereoscopische 360 graden beelden op te nemen. 

Bij monoscopische 360 graden beelden geef je elk oog het zelfde 360 graden beeld. Dit zorgt misschien wel voor enige perceptie van diepte maar kan al snel kunstmatig voelen. Vooral met een VRbril op is de uiteindelijke beleving een stuk minder dan dat je dezelfde beelden stereoscopisch zou bekijken.

Bij stereoscopische beelden geef je elk oog een ander beeld. In het echte leven zien wij immers ook met beide ogen een ander beeld/ perspectief. Hierdoor ontstaat er een dieptewaarneming die zelfs voor de evolutie van veel diersoorten cruciaal is geweest omdat zij hierdoor extra 3D informatie over hun omgeving konden waarnemen. 

 

 

5Leveren jullie ook VR brillen?

Jazeker, wij leveren de meest gangbare VR brillen die op dit moment op de markt zijn. Er zijn best wat verschillende VR brillen op de markt daarom adviseren en denken wij graag mee om de meest geschikte VR bril voor u uit te zoeken. Ook het gereedmaken van de VR brillen kunt u aan ons overlaten. Wij kunnen de 360° video content op de Vr bril uploaden en door de VR bril in kiosk-modus te plaatsen zal de  content op de VR bril direct met starten met afspelen wanneer u deze opzet. 

Heb je vragen over 360 graden video?

+31 (0)6 234 151 02

7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur