360 graden drone opnames

Op zoek naar een gespecialiseerde partner voor 360 graden drone opnames? Bij VRLAND maken we gebruik van de nieuwste 360° VR-camera’s om professionele 360-graden luchtopnames te creëren. Onze 360 graden VR drone opnames zijn een geweldige toevoeging aan uw 360 graden productie. Of het nou gaat om een 360 graden lucht foto of 360 graden lucht video, u bent bij ons aan het juiste adres! 

Voordelen 360 graden drone opnames

Unieke perspectieven

Unieke en indrukwekkende perspectieven vastleggen

Prachtige landschappen

Helpt een beter beeld te krijgen van de locatie en de omgeving

Vloeiende bewegingen

camerabewegingen zonder trillingen of schokken

Hogere productiewaarde

Investering in hoogwaardige technologie en nieuwe trends

Waarom kiezen voor 360 graden drone opnames?

360 graden drone-opnames zijn een waardevolle toevoeging aan 360 graden videoproductie, omdat ze unieke perspectieven, adembenemende landschappen, vloeiende bewegingen, dynamische actie-opnames en verhoogde productiewaarde bieden. Met een 360 graden drone opname kun je indrukwekkende beelden vastleggen vanuit verschillende perspectieven en moeilijk bereikbare locaties. Dit creëert een dynamische kijkervaring en helpt bij het tonen van de omgeving en ligging van een locatie. De soepele camerabewegingen van een 360 graden drone opname geeft een professionele uitstraling. Door een 360 graden droneshot te integreren in de videoproductie onderscheid je jezelf van de concurrentie en creëer je een impactvolle kijkervaring voor je doelgroep.

Aviko 360° header

Grote en kleine drones

Wij leveren 360° drone opnames voor elke gewenste productie

Voor onze 360 graden drone opnames maken wij gebruik van grote en kleine drones, onder de grote drones passen zwaardere camera’s. Met onze zwaardere 360° camera’s kunnen wij tot wel 11K resolutie 360 graden drone opnames maken. Daarnaast bieden wij ook 360 graden drone opnames aan met een kleinere drone. Het kleine model drone is gegarandeerd zelf niet zichtbaar in het eindresultaat. 

Veelgestelde vragen over 360 graden video

1Wat is een 360 graden video?

Een 360 graden video is een interactieve vorm video waarbij het voor de kijker mogelijk is om zelf te bepalen waar hij of zij naar toe wilt kijken, in plaats van verplicht naar een bepaald punt te kijken. Je kunt dus volledig 360 graden in het rond kijken.  Omdat de kijker zelf kunt bepalen waar hij of zij naar kijkt ontstaat er interactie. Ook kan de kijker door middel van een VRbril (virtual reality bril) midden in de video terecht komen. Inmiddels worden 360 graden video’s volledig ondersteunt door Youtube en Facebook.

In het blog artikel 'Wat is een 360 graden video?' gaan wij nog meer de diepte in over deze unieke vorm van video.

2Wat kost het om een 360 graden video te laten maken?

Als je eraan denkt om een 360 graden video te laten maken, is een van de vragen die bij je opkomt vaak wat kost het om een 360 graden video te laten maken? Voor ons als 360 graden productie bedrijf is het lastig om hier direct een antwoord op te geven.

De kosten van een 360 graden video zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. En natuurlijk zit er ook een verschil tarief. Voor een professional met veel ervaring betaal je vaak een hoger tarief dan voor iemand die op hobbymatig te werk gaat. Daarnaast lopen de kosten al snel op als er meerdere professionals nodig zijn, een geluidsman, iemand voor het licht, een regisseur etc.

Bij VRLAND werken wij met een groot netwerk aan professionals hierdoor kunnen wij al snel voor elk budget een invulling geven. Wil je meer informatie weten over onze tarieven bekijk dan hier het overzicht van de tarieven die wij hanteren.

3Kan iedereen een 360 graden video bekijken?

Iedereen die beschikt over een mobiele telefoon, desktop, tablet of VRbril kan een 360 graden video bekijken. Voor het beste resultaat bekijk je de 360 graden video met een VRbril (virtual reality bril) of Google cardboard (Dat is een kartonnen vrbril waar je je telefoon in kunt plaatsen). Het toffe is dat je door middel van zo'n VRbril  zelf ineens midden in de video staat. Bekijk je de 360 graden video op een desktop, tablet of mobiel dan kun je wel zelf bepalen waar je naar toe kijkt maar is de intense beleving minder dan dat je zelf midden in de video staat. Verschillende platformen als Youtube, Vimeo en Facebook ondersteunen 360 graden video.  

4Wat is het verschil tussen monoscopische en stereoscopische 360 graden opnames?

Bij VRLAND kunnen wij monoscopische (2D) maar ook stereoscopische (3D) 360 graden opnames maken voor onze klanten. Maar wat is eigenlijk het verschil? 

Waarschijnlijk heeft u wel is eerder een 360 graden video voorbij zien komen. Een grote kans dat deze 360 graden video een monoscopische 360 graden video is geweest. Het is namelijk zo dat het grootste deel van alle 360 graden video's monoscopische beelden zijn. Op dit moment kunnen de meeste 360 graden camera's enkel monoscopische beelden opnemen. Enkele 360 graden camera's zijn er wel toe instaat om stereoscopische 360 graden beelden op te nemen. 

Bij monoscopische 360 graden beelden geef je elk oog het zelfde 360 graden beeld. Dit zorgt misschien wel voor enige perceptie van diepte maar kan al snel kunstmatig voelen. Vooral met een VRbril op is de uiteindelijke beleving een stuk minder dan dat je dezelfde beelden stereoscopisch zou bekijken.

Bij stereoscopische beelden geef je elk oog een ander beeld. In het echte leven zien wij immers ook met beide ogen een ander beeld/ perspectief. Hierdoor ontstaat er een dieptewaarneming die zelfs voor de evolutie van veel diersoorten cruciaal is geweest omdat zij hierdoor extra 3D informatie over hun omgeving konden waarnemen. 

 

 

Meer te weten komen over 360 graden drone opnames?

+31 (0)6 234 151 02