Oculus Go de nieuwe VR headset voor maar $199,- die werkt zonder telefoon

Oculus is natuurlijk de pionier op het gebied van virtual reality headsets.

Oculus bekend van de Oculus Rift en de Samsung Gear VR is druk bezig met een nieuwe VR headset die werkt zonder gebruik van een computer of mobiele telefoon. Afgelopen jaar kondigde Oculus al aan dat zij bezig waren met twee VR headsets die helemaal draadloos waren. Er werd erg geheimzinnig gedaan over Project Santa Cruz en eerder aangekondigd onder de code naam Pacific. Maar eindelijk is het dan zover en komt Oculus nu naar buiten met zijn eerste draadloze VR headset genaamd de Oculus Go! Even voor de duidelijk deze VR headset staat wel los van de eerder aangekondigde projecten, wij gaan er van uit dat dit twee op zichzelf staande producten zijn.

Maar even over de Oculus Go die zichzelf positioneert tussen de Oculus Rift en de Samsung Gear VR.

Anders als de Oculus Rift die aangesloten moet zijn op een PC of de Samsung Gear VR die gebruikt maakt van een mobiele telefoon is deze Oculus GO helemaal op zichzelf aangewezen.  CEO Mark Zuckerberg zegt dat dit de “meest toegankelijke VR- Headset ooit gemaakt is” De verschillende camera’s op de VR-headset zorgen met geïntegreerde computer beeld technieken ervoor dat de VR-headset de juiste tracking heeft. De Oculus Go zal begin volgend jaar op de markt komen met een prijs kaartje van $199,-  Er is nieuw materiaal gebruikt om de VR- headset zo goed mogelijk te laten vallen op je gezicht, ook is er gebruik gemaakt van een elastische band om de VR-headset goed op je hoofd vast te klemmen. Er word hard gewerkt aan steeds nieuwere VR lenzen en deze Oculus Go zal dan ook zeker beschikken over de nieuwste generatie VR- lenzen.  Het gezichtsveld zal gelijk zijn aan de Oculus Rift maar wel word er minder glans beloofd.

Dan is natuurlijk nog de grote vraag wat voor beeldscherm zit er in deze nieuwe Oculus Go ?

De nieuwe VR- headset zal worden uitgerust met een “fast-switch LCD” met WQHD 2560x 1440 resolutie. Het schijnt een hogere pixelfill factor te hebben dan de OLED schermen. Wat ook erg tof is dat de VR- headset beschikt over een geïntegreerde ruimtelijke audio ervaring beschikt. Wat betekend dat er audio drivers zijn ingebouwd en dat een koptelefoon dus niet vereist is voor geluid. Mensen om je heen zouden ook het geluid van het spel kunnen  en horen en ervaren.

bron: Oculus.com