Filmmakers zijn blij! Met deze Augmented Reality App maak je super snel een storyboard in AR. 

De allernieuwste versie van IOS11 heeft ervoor gezorgd dat de ene na de andere AR app uit de grond popt. De meeste AR apps zijn er nog voor de fun en vermaak, maar er verschijnen ook steeds meer AR apps die ons helpen om ons dagelijks leven te verbeteren door middel van hun ongekende functionaliteit.

Een van de nieuwste AR apps BLOCKER richt zich op de filmmakers onder ons en zet hierop zijn functionaliteit in. BLOCKER laat filmmakers over de hele wereld kennis maken met de gemakken van Augmented Reality.

Het doel van AR app  BLOCKER is het bij filmmakers gebruikelijke storyboard naar een heel nieuw level te brengen. En dit allemaal door middel van Augmented Reality wat voor beeldende innovatie zorgt.

Je kunt nu je storyboard bekijken door je viewfinder alsof je zo door je camera kijkt. Maar er is nog veel meer. BLOCKER laat jou 3d modellen plaatsen zodat jij een voorstelling krijgt van hoe de scene eruit zou kunnen zien. Dit alles met een verassend gedetailleerd resultaat.

In de bovenstaande afbeelding kan je zien dat de AR app over meerdere voorinstelling beschikt (400 om precies te zijn) zodat de director het eindresultaat zo nauwkeurig mogelijk al kan zien.

Ook bevat de AR app een fysiek model van de zon om zo de director een goed beeld te geven met welke basis lichtomstandigheden en schaduwen hij/ zij te maken zult hebben op de set.

Als je uiteindelijk de scene zo hebt neergezet en je bent tevreden met het resultaat dan snap je de scene tot een stilstaand beeld.

Deze stilstaande beelden kan je vervolgens achter elkaar zetten zoals je gewend ben van een traditionele storyboard. Je ziet dan gelijk alle camera details erbij; Welke camera gebruik je? Wat voor lens? etc.

Omdat er zoveel mogelijk is met deze AR app vragen wij ons af hoelang het nog zult duren voordat directors de App zullen gebruiken voor het maken van een gehele film.

De AR app BLOCKER is vanaf nu ook te downloaden in de App store van Apple voor de Iphone 6s en hoger. Minimaal vereist is IOS11.

bron: vrscout.com